Kāpostu pīrāgi ir cieši saistīti ar slāvu virtuves tradīcijām, tiem ir būtiska loma svētku un ikdienas maltītēs, kā arī piemiņas rituālos.
Vēsturiski dažādiem notikumiem tika izvēlēti atbilstoši pīrāgu veidi: svinībām gatavoja gaļas un saldos variantus, bet kāpostu pīrāgus visbiežāk saistīja ar piemiņas rituāliem. Tomēr šī tradīcija nebija universāla visu.
Kāpostu pīrāgi bija populāri arī kā vakara maltīte, īpaši zemnieku ģimenēs, jo kāpostu bija daudz.
Mūsdienu kulinārijas brīvība ļauj gatavot kāpostu pīrāgus jebkurā laikā, nesaistot tos ar tradicionālajiem rituāliem un svētkiem. Pagatavosim vienkāršus kāpostu pīrāgus.
Sastāvdaļas kāpostu pīrāgiem
350 g kāpostu
1 sīpols
1 burkāns
40 ml eļļa
2 olas
350 ml kefīrs
1 tējkarote soda
400 g miltu
Sāls un pipari pēc garšas
Tomēr pats galvenais ir precīzi ievērot pagatavošanas procesu ar visiem trikiem.
Lasi arī: Neparasta medus kūkas pagatavošana 30 minūtēs! Gadiem pārbaudīta recepte
Lasi arī: Austrumos dāmas 50+ izskatās kā jaunas meitenes, bet mūsējās – kā vecas tantes: 5 viņu skaistuma noslēpumi
Pagatavošana
Process sākas ar kāpostu sasmalcināšanu, sīpola sagriešanu un burkānu rīvēšanu uz rupjas rīves. Pannā ar sakarsētu eļļu apcep sīpolu, tad pievieno burkānus un apcep tos kopā. Pēc tam pievieno kāpostus, sāli, piparus un sautē zem vāka.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk